AMANDA ZIMMERLUND KUNST

Om mig


Jeg hedder Amanda Zimmerlund, 24 år gammel og bosat i Silkeborg med min kæreste. Fra 1/7 2020 gik jeg fuldtid på min kunstrejse, efter jeg havde studeret til folkeskolelærer i bl.a. billedkunst. Mit kreative sind driver mig i livet – og jeg elsker at skabe, opfinde, eksperimentere, udtrykke! Som menneske er jeg søgende, åben og nysgerrig. Jeg elsker, når jeg bliver udfordret i min måde at tænke på – og så har jeg en kæmpe interesse for liv, levemåder, mennesker, opfattelser, der adskiller sig fra dét, jeg kender.

Mine skæve værker males på drivkraften af frihed. Jeg aner aldrig selv, hvem der møder mig på papiret, hvilket på denne måde også er blevet et tema for min kunst. Mine skæve, skøre og sårbare portrætter sætter jeg ofte i kombination med mange farver, og ubevidst gør jeg det nok for at lege med kontrasterne i livet: det smukke/det grimme livet/døden sorgen/glæden.

Vi, mennesker, kan sige meget uden ord. Det interesserer mig. Jeg bliver inspireret af tomme blikke, sårbarhed, mystik, vrede såvel som glæde. Jeg lader mig inspirere af stemninger, det sagte ved stilhed, det sagte ved larm. Jeg ønsker at skabe kunst, der vækker “noget” i dig. At min kunst må vække en stemning, en følelse – f.eks. ved at provokere, vække undren, inspirere.