Tak, fordi du vil læse mere om min inspiration. 

i mit kunstneriske arbejde søger jeg udtryk og stemninger, der vækker refleksion, undren, dybde. Min tilgang til kunsten er at “jagte” denne dybde, og jeg oplever at ha’ “fundet” den, når jeg mærker en helt særligt stemning indeni. 

Jeg elsker at omgive mig med dét, der står i “mol”. Jeg elsker at skabe noget, der umiddelbart er kontrastfuldt til de lykkelige øjeblikke i livet, fordi jeg oplever, at det skaber en form for balance indeni. Som om, at kunsten her kan give en dybere accept og forståelse for livets og dets kompleksitet, og det er denne balance og kontrast, som jeg søger at indfange og formidle gennem min kunst. Ja, helt banalt: hvad vil det sige at være menneske?

jeg finder skønhed i det, der er grimt, og minder mig selv dagligt om, at:

lyset og mørket er forbundet
At lykke kun kan opleves, fordi vi kender sorg og omvendt.

Jeg føler, jeg lykkes som kunstner, når lys og mørke balancerer i mine værker, og når jeg oplever at have indfanget blot en del af det komplekse ved at være menneske. Og derudover føler jeg også, mine værker lykkes, når noget “grimt” bliver æstetisk, smukt og rørende. 

 

Amanda zimmerlund, 1995, 27, uddannet folkeskolelærer, arbejder som autodidaktikt billedkunstner (fra 2019/2020)
Amanda zimmerlund, 1995, 27, uddannet folkeskolelærer, arbejder som autodidaktikt billedkunstner (fra 2019/2020)

Tak, fordi du vil læse mere om min inspiration. 

i mit kunstneriske arbejde søger jeg udtryk og stemninger, der vækker refleksion, undren, dybde. Min tilgang til kunsten er at “jagte” denne dybde, og jeg oplever at ha’ “fundet” den, når jeg mærker en helt særligt stemning indeni. 

Jeg elsker at omgive mig med dét, der står i “mol”. Jeg elsker at skabe noget, der umiddelbart er kontrastfuldt til de lykkelige øjeblikke i livet, fordi jeg oplever, at det skaber en form for balance indeni. Som om, at kunsten her kan give en dybere accept og forståelse for livets og dets kompleksitet, og det er denne balance og kontrast, som jeg søger at indfange og formidle gennem min kunst. Ja, helt banalt: hvad vil det sige at være menneske?

jeg finder skønhed i det, der er grimt, og minder mig selv dagligt om, at:

lyset og mørket er forbundet
At lykke kun kan opleves, fordi vi kender sorg og omvendt.

Jeg føler, jeg lykkes som kunstner, når lys og mørke balancerer i mine værker, og når jeg oplever at have indfanget blot en del af det komplekse ved at være menneske. Og derudover føler jeg også, mine værker lykkes, når noget “grimt” bliver æstetisk, smukt og rørende. 

 

 Tidligere udstillinger:

tranum strandgård, kunst- og kulturcenter.
August-september 2020 – gruppeudstilling, sensommerudstilling,

galleri grenen, Skagen.
August-oktober 2021 – gruppeudstilling.

Galleri Lou Ra, Silkeborg. Februar-marts 2022 –
gruppeudstilling ‘koloristiske dimensioner’.

______________________________________________________________________________

TV MIDTVEST, 2022, INTERVIEW: SE HER

GAlleri Lou Ra, 2022, ateliervideo: se her

magasinet kunst, april 2020: læs her

 

Webstedet bruger cookies. Ved at fortsætte på siden accepterer du brugen af cookies.  Læs mere