Jeg synes, at der er virkelig smukke fortællinger at hente i mørket:

Måske fordi jeg ofte ser, at det er der hvor håbet, troen & drømmene vokser ud fra, og hvor vi alle har en fælles forbundenhed. Fordi det er et livsvilkår af efter dagen kommer natten. Og efter natten kommer dagen. 

Jeg har altid været inspireret af menneskets evne til at føle og tænke. Jeg ser vores sind som en gave, der er så kraftfuld, at den faktisk også til tider komplicerer & problematiserer mere, end den gør godt. Det inspirerer mig. Som barn fandt jeg altid forbindelse til mig selv gennem ord, musik, formidling. Måske fordi jeg bar rundt på et rigt følelses- og tankeliv, som havde lyst til at tale men ikke havde ord.

Mine kunstværker har ret store personlige afsæt. Jeg elsker livet, også uden overhovedet at forstå, hvilken størrelse, det egentlig er. Åh, det er smukt og dødskræmmende på én gang. Jeg er taknemmelig for livet. Og jeg tror på, der er en grund til, at netop du og jeg, kom hertil. Og selvom jeg oplever livet ubeskriveligt smukt, er jeg dagligt i kontakt med dét, jeg kalder for mørket. Den del af livet, der følger med. F.eks. kunne det omhandle ensomhed, fortvivlelse, opgivelse, meningsløshed og så videre. Jeg maler dét, der er. Dét, der er indeni: en splittelse, en følelse af ambivalens, en følelse af mol og dur på samme tid. Derfor vil du typisk se dobbelthed, tvetydighed, en form for tragikomik og “modsatreddede” stemninger i mine værker. Det er nemlig på mange måder det, der driver og inspirerer mig.

Jeg sætter en stor ære i at skabe værker, der kan kommunikere flere stemninger & følelser på én gang: og jeg er tryllebundet af at arbejde med psykologiske lag i mit kunstneriske arbejde.

Jeg henter enorm mening i at forholde mig til, at mørket og lyset altid balancerer og kun kan opleves fordi, den anden eksisterer. Hvem kender til mørket, hvis man ikke kender til lyset? Hvem kender til glæde, hvis man ikke kender til sorg? 

Tak, fordi du læste med.

Amanda Zimmerlund, 1995
Autodidakt billedkunstner
Akvarel & mixed media på papir
Keramik (min nyeste afhængighed) 

IMG_1126